Bij wintersport komt meer kijken dan het aanschaffen van een reisticket. Hoe bereid je je het beste voor op je wintersportvakantie? Het is niet alleen belangrijk om je tas in te pakken, maar ook om vooraf te oefenen én om je reis van tevoren goed uit te denken. Daarom een aantal handige tips zodat jij maximaal kan profiteren van jouw wintersportvakantie.

Check, check, dubbelcheck

Stap één: waar ga je naartoe? Om de beste keuze te maken voor jouw wintersportvakantie kan je het beste eerst bedenken wat jouw niveau is. Ben je een beginner of een professional? Hoe ziet het skigebied eruit en wat zijn de mogelijkheden? Dan de reis zelf: hoe kom je van het vliegveld of station naar de overnachtingsplek? Als je met de auto gaat, welke route moet je dan nemen en heb je wel winterbanden? Vergeet tot slot niet de juiste kleding in te pakken. Je bent soms een hele dag op stap in dezelfde ski-outfit, het is daarom belangrijk dat je warme maar vooral ook comfortabele skikleding draagt. Voor elk van deze stappen geldt dat je best wat tijd mag nemen om alles door te lopen. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Fit op wintersport
Veel thuis op de bank gezeten? Tijdens een wintersportvakantie wordt je lichaam behoorlijk belast. Om blessures te voorkomen is het verstandig om ter voorbereiding alvast oefeningen te doen. Hardlopen, fietsen, squats; door je beenspieren goed te trainen en je conditie op peil te houden haal je meer plezier uit je vakantie en sjees je veel soepeler van die hellingen af.

Maak afspraken met jezelf
Het is natuurlijk verleidelijk om lekker aan de Aperol Sprits te gaan, je bent ten slotte op vakantie, toch? Tijdens het sporten zelf is dit echter niet verstandig. Door alcohol heb je minder inschattingsvermogen en een verstoorde motoriek. Probeer overdag dus zo veel mogelijk water te drinken en bewaar die lekkere drankjes voor de aprés-ski. Zorg ook dat je genoeg rustdagen voor jezelf plant. Liever uitgerust skiën, dan wankele knieën.

Oefening baart kunst

Zeker weten dat je straks soepel op de latten staat? Boek een paar lessen bij een indoor skibaan om alvast te oefenen. Zo ga je goed voorbereid op wintersport, verbeter je je techniek, heb je minder lessen nodig en geniet je maximaal van je wintersportvakantie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *